Για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών
Το απόλυτο παιχνίδι γνώσης
Χρησιμοποιώντας τα τουβλάκια της LEGO τα παιδιά δημιουργούν ,παίρνουν τις πρώτες γνώσεις μηχανολογίας και μαθαίνουν για κατασκευές, γρανάζια και κίνηση. Με ειδικά διαμορφωμένες πλατφόρμες κάνουν παράλληλα τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό «γράφοντας» τον πρώτο του κώδικα.
Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει στα μάτια των μικρών μαθητών το τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική. Δημιουργούν πιο σύνθετα ρομπότ, γράφουν πιο σύνθετο κώδικα και εμπεδώνουν έννοιες όπως αλγόριθμος, ακολουθία, μεταβλητή, σφάλμα και αποσφαλμάτωση. Κατανοούν τη χρησιμότητα των αισθητήρων κλίσης, απόστασης ή χρώματος, μαθαίνουν το ρόλο των κινητήρων, τον τρόπο μετάδοσης της κίνησης και δοκιμάζουν τις δυνάμεις και τη φαντασία τους.
Όλα αυτά μέσα από ενδιαφέροντα σενάρια που δεν κουράζουν τα παιδιά αλλά αντιθέτως τα ενθαρρύνουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, τα δικά τους μοναδικά ρομπότ. Εκτός από τη ρομποτική, τα παιδιά μαθαίνουν τη σωστή και ασφαλή χρήση υπολογιστών, ενώ ενημερώνονται για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης τους.